Het is zover, de vertrekdatum is bepaald. De Zeewind is 19 maart te water gegaan, met een grote mobiele kraan werden alle schepen getakeld. Met 17 ton was de Zeewind verreweg de zwaarste. Een week eerder dan gepland om dat ik graag de 26e naar de “vertrekkersdag” van het blad Zeilen wilde. Samen met ruim 80 enthousiaste zeilers (43 jachten) elkaars plannen delen en elkaar leren kennen was geweldig. Als het al niet kriebelde dan na zo’n dag wel. We hoorden ervaringen van wereldzeilers, we leerde hoe we vis moeten fileren en in geval van nood weten we nu ook hoe we de verstagingen moeten door knippen. Inmiddels is er een app-groep aangemaakt waar de berichtjes over elkaar heen rollen. Iedereen is bereid alles de delen en velen hebben de geweldigste ideeën. Heerlijk om te zien dat we al heel veel kennis in huis hebben.  Gisteren is de draak getakeld die nu voor onderhoud op z’n trailer staat.

Komende zaterdag, de 9e april organiseert de vereniging van Toerzeilers een SSB dag. Dit is hét moment om te leren hoe de HF-Radio en modem werkt. Het is een beetje achterhaalde techniek maar wel heel leuk om op deze manier contact te hebben met andere schepen en mail te kunnen versturen. Tegenwoordig is een irridium Go een eenvoudigere manier om verbinding te leggen met de ether.

En waarom contact? Is het niet heerlijk om weg te zijn en los te zijn van iedereen? We gaan het zien hoe we gehecht zijn aan ons mobieltje. Afgelopen week heb ik ook op mijn werk verteld dat ik komende zomer ga vertrekken. De eerste reactie was dat mijn collega dit ook wilde en per direct jaloers werd op mijn plannen.

18 Juni, gooien we los om koers te zetten naar Tenerife. Oversteken naar Engeland en afzakken tot het puntje in Falmouth was het eerste idee. Alternatief is om aan de Franse kant te blijven. Na Calais zijn het echter wel lange stukken en het is doorgaans aan lagerwal. Nadeel van Engeland is veel douane gedoe omdat ze niet meer tot de EU behoren. Vanuit Falmouth oversteken naar Brest is dan ook nog een opgave maar wel een optie. In Brest stapt Marlies op waarna we samen over steken naar A Coruña. Via de Spaanse en Portugese kust zakken we dan af naar de straat van Gibraltar. Hier steken we over naar Madeira en via Madeira bezoeken we de Canarische eilanden om uit eindelijk op Tenerife te landen. Dit is onze eerste trip van ca. 3 maanden.