Schreef ik nog dat plan A Rye zou worden het werd Newhaven. Rye lag met deze wind toch niet zo beschut als gedacht. Toen maar door. Newhaven kan voor alle vertrekkers worden overgeslagen. Het kost niets maar je hebt er ook niets en met 2 meter onderwater kom je zo’n 20 cm op je kiel te staan. Gelukkig kreeg ik een plekje waar het net wat dieper was. Maar met de schrootboer aan de overkant van de haven is Newhaven geen aanrader.

Keurig het douane formulier C1331 ingevuld en gebeld met de autoriteit zodra ik in de 12 mijlszone kwam. Het formulier moest op de bus worden gedaan maar er is ook een online versie. Keurig de gele vlag gehesen zodat de douane mij kan bezoeken. Na een week geen bericht meer wel dat er een foutje in het formulier stond. De Arrival date was eerder dan de Departure ????? . Nog maar eens gebeld en gemaild én toen begrepen ze het en wenste ze me een fijne vakantie.  Het zal mij niet verbazen dat ik straks ij het verlaten van Engeland nog steeds de gele vlag in de mast heb.

Bij Shoreham door het smalle sluisje, s’avonds verse vis van de visser die ik ontmoette in de sluis, gastvrij maar het kost wel wat, voor 60 Eur/nacht is het best fors te noemen. Snel maar weer achter het anker. Bij het eiland Wight nog even in Cowes geweest maar ook hier zijn ze niet met de tijd mee gegaan. Cowes heeft de naam van belangrijke sportevenementen dus was ik wel even benieuwd. Ik mocht wel even (gratizzzz) bij de Royal’s liggen dus dat was wel weer aardig. Daarna met een stevige Zuid Westen wind koers gezet naar het zuiden westen (dus laveren) . Langs de geweldige imposante krijtrotsen ben ik de beschutte baai van Portland ingezeild en hier een dag blijven liggen. De reis gaat zeer voorspoedig en het gevoel van onthaasten en vakantie begint steeds meer vorm te krijgen. Er komt ook tijd voor ontspannen en kleine klusjes en even niet doooor.

Een dagelijkse update en foto’s zijn ook te vinden op polarsteps:

https://www.polarsteps.com/JohanvandeGraaf

Hier zie je ook exact de route die ik met de Zeewind vaar.