Hier begon het om; een gebroken borgpennetje van de boegschroef. Gebroken in Engeland tijdens de vakantie van 2016.
Besloten een winter de kant op de gaan en door het feit dat ik zonder werk kwam te zitten zijn er heel veel andere klussen mee genomen. Niet alleen aan de boot heb ik mijn aandacht kunnen geven maar ook om en rond het huis is er tussendoor het een en ander gebeurd. Nieuwe tuin, betonnen kelder, schuur op nieuw op fundatie gezet en een nieuw balkon. Door deze fysieke projecten ben ik zo’n 10 kilo gewicht kwijt geraakt. Voordat ik binnenkort weer in het arbeidsproces stap heb ik nog even tijd om de klussen mooi afronden.

Op 1 april is de zeewind weer te water gehesen en toen alle schepen in het water lagen heeft de firma A.Hak de mast er weer op gezet.

Met het zelfde systeem tijdens het zakken heb ik met de kraallijn de mast weer rechtop gedraaid. Met voldoende mankracht bij alle stagen stond de paal weer snel op z’n plaats en geborgd. Pffff, ik vind dit altijd een
spannend moment en was super blij toen alles weer dreef en overeind stond. José was al begonnen in de kajuit e.e.a. op te ruimen. Alle luiken had ik er nog uit gehouden om te zien dat er geen lekkage zou zijn. Nadat de motor gestart was (na 1 klik) hebben we de Zeewind weer in haar ligplaats gebracht.

José is al via de maststapjes naar boven geweest om wat lijntjes aan te brengen en het windvaantje iets te verbuigen. Op één maststepje na werkt het perfect. Deze ene moet verplaatst worden omdat de bakstag er tegen aan loopt.

In de komende dagen wordt er nog geverfd, de reling weer gemonteerd, geboend, vloer afgemaakt met de kleden erop, kussens erin, zeilen er weer op.

Nog zat te doen, voor de een is het werk voor mij is het hobby om binnen een paar weekjes de trossen weer los te gooien en het ruime sop te kiezen.