Gisteren 11 November ben ik in Lelystad geweest voor de voorbespreking van de Colin Archer Memorial Race van 2018. (CAMR)

Volgend jaar is het ook weer mogelijk om shorthanded (Duo) te starten. Deze 2 jaarlijkse race is voor mij een goede voorbereiding op de geplande grote reis. Van Lauwersoog naar Larvik is ongeveer 500 mijl. De start is 21 juli 2018 in de middag vanuit Lauwersoog.

Waarom naar Larvik (Staveren) omdat hier de familie Archer woont. Colin Archer was een zeer bekende scheepsontwerper. Nu eerst de imposante lijst met vereiste zaken doornemen. Hier en daar moeten nog wel wat zaken geregeld worden.

En fysieke conditie moet ook op peil zijn dus wil ik toch meer gaan trainen. Minder wijn, vroeg naar bed en meer bewegen. De 10 kilo die ik afgelopen winter ben afgevallen is niet genoeg. Aan de conditie moet nog wel wat gaan gebeuren.

De ervaren zeiler Roy Heiner gaf een presentatie waarin hij vertelde hoe je best voorbereid aan de start kan verschijnen. Belangrijk is om samen met je bemanning het doel vast te stellen. Dit voorkomt heel veel verassingen.

Een mooie uitdaging en een mooie race naar een fantastisch land.

Mooie uitspraak van Roy:” Een droom wordt een doel als je er een tijd bij zet.”

Bij mij staat de 21e op de kalender. Nu in gesprek met Peter hoe we de voorbereiding vorm gaan geven.

Wordt vervolgd dus