Na al het klussen en voor het serieuze werk weer gaat beginnen nog even een weekje weg. Na de zomerse dagen van 21 september werd het koud, kwam er heel veel wind en heeeeeel veel regen. Regelmatig vroeg ik mijzelf af wat ik er toch zo leuk aan vind.

 

Net voor Breskens viel de duisternis in en besloot ik achter de zandbank bij de zeehondjes voor anker te gaan. Dit bleek een geweldige ankerplek te zijn. In de luwte van de zeeschepen zag ik nog wat laatste zonnestralen weg zakken. Een zon die ik nauwelijks meer zou gaan zien de komende week.

 

 

Via de Belgische kust op weg naar Oostende kwam er steeds meer wind en besloten door te varen naar Duinkerken. Binnenvaren bleek niet zomaar te mogen. Meld jezelf dus altijd aan bij Duinkerken VTS. Eerst moesten er namelijk 2 kustvaarders naar binnen. Wachten en zorgen dat de stroom je niet voorbij de haven zet.

 

 

Voor de andere dag een goed plan gemaakt en de voorbereidingen getroffen om over te steken. Alleen varen is meer vooruit denken. De Windpilot helpt goed mee en geeft je echt meer ruimte om te bewegen. Ik heb de Windpilot Pacific Plus II en ik ben er zeer tevreden over.

 

De oversteek was wild maar goed te doen. Met een zuiden wind surfde ik naar Ramsgate.

 

 

 

De Grib files voorspelde niet veel goeds en uitstellen van de oversteek terug zou qua windsterkte en wind richting niet gunstig uitpakken. Toch maar klaarmaken dus.

 

 

Nog even Oostende aangedaan om bij Den Artiest een heerlijke filet steak te bestellen met een goede Malbec.

 

Een dagje blijven liggen in Oostende en bij Jack Sparrow op de koffie geweest. Ook gelijk wat klusjes gedaan. De nieuwe ankerbak blijkt goed te werken maar ik ben wel verbaasd hoeveel water er via de ankerketting toch naar binnen komt. Gelijk de pomp maar aangesloten. Eenmaal met de elektra bezig ook gelijk de SSB (HF radio) aangesloten. Ik moet nog wel verder uitvinden hoe het nieuwe speeltje werkt.

 

 

Oostende met een vaag zonnetje gedag gezegd en we windpilot weer aan het werk gezet. Als het meezit zou ik s’avonds in Stellendam liggen voordat de voorspelde storm zou losbarsten. Maar het liep anders. Voor Zeebrugge brak het pendelroer van de windpilot. Het roer loslaten was er helaas niet bij met het voor de wind varen op een onstuimige zee. Dan toch maar weer via Breskens de Westerschelde op. Met een ongelukkige gijp is ook het grootzeil op een naad gescheurd. Dus na een weekje zee hoef ik mij voorlopig niet te vervelen.

 

Vertrek uit Oostende